Sunday, March 04, 2007

En søndag på Jagtvej

Det er blevet søndag. Klokken er 10, og i forbindelse med politiets vagtskifte er det beredne politi også dukket op. Ellers sidder betjentene og læser avis, hænger på trappen op til Ungdomhuset eller træner med hundene på Assistents Kirkegård. Næsten alle betjente lader sig fotografere foran trofæet. De skyder brystet lidt frem og placerer hænderne i taljen, inden kammeraterne knipser med mobilkameraet.

Der var en anderledes anspændt stemning ved vagtskiftet for 12 timer siden. Da to busser med betjente blev kørt til hovedkvarteret her på Jagtvej, så vi hvordan de forberedte sig på nattens kampe. 25 mand ad gangen vender sig med ansigtet mod muren ind til Assistents Kirkegård, tager deres pistoler frem og afsikrer dem. Lydkulissen er som i en film, og det er udsigten egentlig også.

Livet går sin gang. Vi tænder for fjernsynet en gang i mellem – zapper forbi TV 2 News, men det er så ganske mistrøstigt.

”Det har været en stor dag her på TV 2 News,” bekendtgjorde Natasja Crone således triumferende forleden efter flere timers råfilming af begivenhederne på Nørrebro.
Det var alt andet end en stor dag for os, der bor i området. Vi skal fortsat vise gyldige ID-papirer for at komme igennem afspærringer til vores hjem. Man går ikke bare en tur, fordi man så skal ulejlige en betjent hver gang til at eskortere en fra hoveddøren til uden for afspærringen.
På den anden side har vi ikke følt os helt utrygge, som andre beboere på Nørrebro. Indimellem har tanken om, at politiet ikke kan holde stand, hvis hoben virkelig går til angreb for at komme hen til Ungdomshuset, alligevel strejfet os.

Der cirkulerer rygter om, at huset vil blev jævnet med jorden allerede i dag, men på den anden side har Ruth sagt, at hun først vil melde noget ud i morgen mandag kl. 10.

No comments: