Friday, September 03, 2010

Dolomitterne vs Mallorca, the verdict

Selv om vi endnu mangler en etape til Gardasøen i morgen, tager jeg chancen og fælder dommen over bedste område for motionscyklister; Dolomitterne eller Mallorca?

Jeg har valgt at vurdere de to steder på en række parametre ved at give karakter på mellem 1 og 5 med 5 som bedste karakter:

Terræn:

Dolomitterne: 4

Mallorca: 3

Der er klart større udfordringer i Dolomitterne, men det kræver til gengæld også mere forberedelse. 4.000 km. i benene er absolut at foretrække. Mallorca i april kan klares med langt mindre forberedelse. En 46 km lang nedkørsel finder man ikke på Mallorca

Vejbelægning:

Dolomitterne: 2

Mallorca: 4

Nogle nedkørsler i Dolomitterne er rasende rædselsfulde, fordi asfalten er gennemhullet, og flere tunneller er mørke som en sort hankat. Det er komplet umuligt at se huller i vejen inde i tunnellerne, og hvis forhjulet ryger ned i sådan et hul, er man prisgivet. Belægningen på Mallorca er generelt bedre, og det er begrænset med tunneller i bjergene.

Trafik:

Dolomitterne: 1

Mallorca: 4

Vejene i Dolomitterne er fyldt med tyske 50-plus mænd med overskæg på store motorcykler, der lever deres drøm ud ved at ræse op og ned af bjergsiderne. Mærkelig beskæftigelse men stærkt generende for cyklisterne. Mange bilister kører også lige så tæt på som i Danmark. Mallorca er kendt for at have bilister, der respekterer cyklisterne.

Mad:

Dolomitterne: 5

Mallorca: 1

Mange i cykelklubben har intet at udsætte på maden på Mallorca. Jeg synes den er rædselsfuld. Og hvis man ikke kan li’ maden får man ikke spist nok i forhold til forbrændingen. Det gør avs sidst på ugen. Hotellerne i Italien har generelt serveret delikat mad, der har givet mig lyst til at tage hjem og eksperimentere med italiensk madlavning i mit eget køkken.

Hotellerne:

Dolomitterne: 3

Mallorca: 3

Hotellerne i Dolomitterne har svingende kvalitet, og næsten ingen forstår andet end italiensk. Hotellerne på Mallorca er under middel, men de som regel i stand til at hjælpe med at løse problemer.

Summasumarum

Dolomitterne: 15

Mallorca: 15

No comments: