Sunday, September 05, 2010

Over målstregen

RIVA DEL GARDA: Syv dages cykling er forbi. Vi passerede målstregen i Riva del Garda i aftes kl. 1630 efter endnu en dag med pænt over 2000 højdemeter på programmet. En af de utallige restauranter ved søbredden havde på forhånd dækket op med parmaskinke, ost og champagne.

Vi bor på Hotel Portici, og det ser ikke ud til at adskille sig væsentligt fra de andre hoteller ved søbredden. Det er fortrinsvis tyske ægtepar +60 år, der bor her, men så er der jo ikke så meget larm om natten. Jeg vågnede alligevel flere gange i nat på grund af uro i benene.

Temperaturen ved Gardasøen er meget behageligt, og det er skønt efter en uge med kulde oppe i bjergene. Jeg havde helt klart undervurderet kulden. Efterårs/vinterhandsker er således et must, lige som lange bukser eller løse ben er absolut nødvendige. Vinterskoovertræk skal også ned i kufferten, sammen med vinterjakke eller varm langærmet trøje plus vindjakke, hvis man pønser på en tur på cykel i Dolomitterne. Lygter havde jeg heller ikke med, og det er ikke behageligt, når man kører igennem sorte tunneller.

Træningspensum bør være over 4.000 km inden afgang. Men nogle her på turen taler om, at Dan Frost-turene ikke er så ambitiøse og dermed ikke så hårde. Samtidig lyder det også som om, at Dan Frost praktisere hårdere opdeling i tre grupper, og det må helt klart være at foretrække, frem for at kører over 30 personer i én gruppe på stærkt trafikerede veje, som vi har gjort det flere gange i løbet af ugen. Det har resulteret i ekstrem elastikkørsel med mange farlige situationer. Sammenblanding af A, B og C-grupperne og noget skidt. Både A-rytterne og C-rytterne bliver sure, da der enten bliver kørt for langsomt eller for hurtigt.

Og så er der lige det der med at skifte hotel næsten hver dag. Vi har boet på fem forskellige hoteller i løbet af ugen. Det er ganske anstrengende, og lidt af et logistisk helvede. Det er klart at foretrække flere nætter på samme hotel.

Med en fem timer lang bustur, tre timers ventetid i lufthavnen og to timers flyvning, tager turen hjem længere tid, end en flyvetur til New York!

Jeg satser på Mallorca næste år.

No comments: