Sunday, September 02, 2007

Skrid fra vores kvarter

Efter endnu en nat med omfattende hærværk og uro er den udbredte holdning blandt indbyggerne på Nørrebro: Skrid fra vores kvarter. Vi er godt og grundigt trætte af at lægge gader og fortove til de sortklædte sekteriske unges hærgen.

Det var befriende at læse aktivisternes foretrukne medie, modkraft.dk, rapportere om, at nogle af de sortklædtes forsøg på at antænde bål og opbygge barrikader i Stengade, var blevet standset og jaget ud af gaden af lokale indvandrerrødder, der ikke ønskede ballade i området. Andre steder havde beboere tilsyneladende også forsøgt at jage de hærgende horder på flugt fra baggårde, der blev ribbet for brandbart materiale, men uden held, fordi de sortklædte svarede igen med slagvåben og sten.

Politiet magter tilsyneladende ikke at standse de sortklædtes vold på vores bydel, og det er derfor forståeligt, at beboerne i ren frustration forsøger at beskytte sig og sine. Men spørgsmålet er, om skaden for kvarteret er så stor, at den ikke kan rettes op. Fordi hvem har lyst til at bo, åbne en cafe eller gøre noget helt tredje i et kvarter, der igen og igen raseres af en gruppe sekterisk sortklædte mennesker, som ingen tilsyneladende er i stand til at standse.

Nogle må standse de sortklædte. Det kan måske lykkes, hvis beboerne står sammen og siger: Skrid fra vores kvarter.

No comments: