Thursday, September 06, 2007

Tillykke Nørrebro

Torsdag den 6. september (69) var en stor dag for Nørrebro. En gruppe sortklædte autonome blev buhet ud af bydelen. Med pift og fodboldtilråb som ”God tur hjem” måtte de uniformerede unge duknakkede passere Nørrebros Runddel.

Det var en sjælden stor sejr for de 500-600 beboere, at de overtog de autonomes voldelige dagsorden og ændrede den til en fredelig magtdemonstration med både pensionister, børn, forældre og hunde.

Beboerne på Nørrebro har igen overtaget deres egen bydel, som de autonome gang på gang har hærget med bål, graffiti og almindeligt hærværk. Det er en rar fornemmelse. Nu gælder det om at få ryddet op efter det seneste hærg.

Naboerne på Nørrebro trådte i karakter, og naboerne debuterede som arrangør af en demonstration. Den gik til UG med kryds og slange. Lad os håbe, at det ikke bliver nødvendigt med at indkalde til en demonstration igen, men jeg føler mig overbevist om, at indbyggerne er klar til at møde talstærkt frem igen, hvis det bliver nødvendigt for at vise, at bydelen ikke har lyst til at være centrum for de autonomes voldelige adfærd.

No comments: