Monday, December 18, 2006

Linselus på Nørrebro

Nørrebro har nogle af Danmarks mest tolerante indbyggere. Det skyldes måske den forskellighed, der er i vores farverige kvarter, og det skal vi værne om, så vi ikke kommer til at ligne en forstad til en by i Vestjylland, hvor alle går i campinghabit fra Bilka og spiser flæskesteg hver søndag kl. 12.

Hvis du vil se forskelligheden på Nørrebro, så stil dig på Dronning Louises Bro en tirsdag morgen kl. 8.15 og betragt strømmen af cyklister på vej mod indre by for at komme på arbejde. Det er habitklædte og højtlønnede unge mænd på vej til Danske Banks finansafdeling i Holmens Kanal, det er billet kontrollører på vej til deres arbejde i Tivoli, det er kvinder med farverige sjal på vej til kassedamejobbetjobbet i Netto osv. De har den ene ting tilfælles, at de bor på Nørrebro - ikke af nød, men fordi det er en dejlig usnobbet bydel med masser af liv og muligheder.
Intet sted i Danmark er der større forskel mellem rig og fattig og intet sted i Danmark er der længere imellem de forskellige trosretninger end på Nørrebro. Men ingen af de to ting udgør et særligt stort problem i dagligdagen, fordi der er gensidig respekt mellem næsten alle.
Men respekten og de åbne armes politik bliver hele tiden testet af udefra kommende personer, der ønsker omtale i medierne. Det gælder for eksempel Moses Hansen, som af alle steder i hele Danmark netop ønskede at gå på Nørrebrogade med sit store trækors, og det gælder politikere som Pia Kjærsgaard, der absolut ville teste tolerancen ved sin tilstedeværelse i vores bydel.

Nogle gange kunne man godt ønske sig, at de såkaldte linselus, der så gerne vil i medierne, vælger andre steder at teste deres provokationer.
Både Faderhuset og Ungdomshuset kan vel også betragtes som linselus, der higer efter berømmelse og omtale imedierne, og det får de til overflod i øjeblikket. Hverken de religiøse fanatikere fra Faderhuset eller de sortklædte børn fra Ungdomshuset har en kinamands chance for at få så meget omtale i medierne, hvis det ikke lige var fordi de har hinanden at kæmpe imod. Nogle gange har man på fornemmelsen, at omtale i medierne alene er formålet med kampen.

Tænk på naboerne, tak.

Ole Mikkelsen
Jagtvej
- med et styk karnap til udlejning tilhøjest bydende medie, der ønsker at gøre kampen om et hus til underholdning for folket.

No comments: