Sunday, December 31, 2006

Mediernes krig om Ungdomshuset

Krigen om Ungdomshuset udkæmpes ikke kun med jernstænger og bålafbrændinger på Jagtvej i København. Den foregår i lige så høj grad i medierne.

En gennemgang af dagbladenes dækning afslører, at Politiken går mest til makronerne. Siden den 1. oktober 2006 er ordet ”Ungdomshuset” poppet op i Politikens spalter hele 181 gange. Berlingske Tidende følger på andenpladsen, da Ungdomshuset optræder i spalterne 164 gange i løbet af de sidste tre måneder af 2006. I Information nævnes åstedet 107 gange.

Politiken gjorde sig i løbet af efteråret bemærket ved at sende en reporter fra Rådhuspladsen ud til Jagtvej for at skrive en reportage. Journalisten Oliver Stilling tog opgaven meget seriøst ved at skrive ikke bare én men mange kilometerlange artikler, hvor hver en graffiti-streg blev beskrevet i detaljen. Som så mange andre, der har forsøgt at påvirke begivenhederne, bor Oliver Stilling ikke i området. Efter dagens dont tager han hjem til Sydhavnen – langt fra bålafbrændinger og affaldsbjerge.

Information var lidt langsom til at komme ud af starthullerne, men da den gamle venstrefløjsavis først kom i gang, blevet der ikke kortet i teksterne. Den gamle modstandsavis bragte meget lange og meget uforståelige artikler om sagen, hvor avisen vist nok mente, at det hele er systemets skyld, selv om det er klart for alle naboerne, at det ikke er systemet, der tændte ild i containere, smed naboernes cykler på bålet og malede graffiti på naboernes biler.

Historisk har redaktørerne på aviserne altid sendte ”yngste” mand af sted, når der var gang i gaden på Nørrebro. Det er der kommet nogle temmelig ensidige artikler ud af, som står i skærende kontrast til de ledere, som de samme redaktører har skrevet på baggrund af begivenhederne. Mest skarp i sin afstandtagen har chefredaktør Tøger Seidenfaden således været i sine ledere i Politiken.

Ole Mikkelsen
Jagtvej – med udsigt til bålafbrændinger og hærværk.

No comments: