Monday, December 18, 2006

Skurke og helte

Medier har brug for skurke og helte, og dem har de fundet i sagen Ungdomshuset. Uden yderligere dikkedarer er de sortklædte brugere af Ungdomshuset udråbt som helte, mens præsten Ruth Evens og hendes Faderhuset i mediernes øjne er noget Fanden har skabt.

Dagbladet Politikens journalist på området, Oliver Stilling, har efter alt at dømme dedikeret sit journalistiske liv til at føre kampen for de sort klædte i Politikens spalter. Med et i journalistisk sammenhænge særsyn har han knyttet et bredt favnende udvalg af negative tillægsord til Faderhuset og positivt klingende ord som kreative og iderige til Ungdomshuset.
Igennem uger har Politikens spalter været fyldt med farverige og positive reportager fra Ungdomshuset.

Først forleden mandede chefredaktør Tøger Seidenfaden sig op til at skrive en leder, hvor han selvfølgelig pegede på den eneste fornuftige løsning: Fond skal købe et andet hus et andet sted. Det er Fondens ansvar, og fonden bør være sig sit ansvar bevidst.
Jeg har ikke noget med hverken Faderhuset eller Ungdomshuset at gøre. Men jeg er nabo til adressen Jagtvej 69, og jeg er ærlig talt lidt træt af det meget dygtigt udførte mediespin, som Ungdomshuset har held til at føre ud i livet.

Jeg ved ikke, hvem der er skurke og helte i sagen, men der er vist ingen tvivl om, at naboerne er ofre, og dem interesserer hverken Fonden, politikere eller medier sig tilsyneladende for. Læg dertil, at hverken repræsentanter fra Fonden, politikere eller pressens vakse drenge har bopæl i området. Fonden har ikke bare bolden men også pengene og dermed løsningen. Køb et andet hus og lad naboerne slippe for ragnarok.

Ole Mikkelsen
Jagtvej
- 35 meter fra Ungdomshuset!

No comments: