Monday, June 08, 2015

Keep Austin Weird

AUSTIN, TX: Man kan ikke undgå at støde på udtrykket "Keep Austin Weird"' når man er i byen, men når man taler med folk, finder man ud af, at det har en anden mening end blot at fastholde Austin som en skør by. 

Mange indbyggere opfatter det nemlig som et budskab om at støtte det lokale, og det er lykkedes i en grad, så man næsten ikke støder på en McDonald's, Kentucky Fried Chicken, Zara eller anden global kæde i centrum af byen.

Byens kvarterer er i stedet spækket med mindre, selvstændige restauranter og butikker, der ikke følger den slagne vej for franchise kæderne.

Derudover er Austin nok den by i verden med flest livekoncerter, alle ugens dage året rundt. Den kultur får god støtte af det ene universitet, der ligger tæt på centrum. Det har lige så mange studerende som indbyggere i Roskilde (over 50.000) og lige så mange ansatte som der er indbyggere i Hjørring (over 20.000). Campus er en by i byen med eget politi, busnet og alle andre nødvendige faciliteter.

Universitetet er USA's næstrigeste efter Harvard - blandt andet fordi staten Texas forærede universitetet et stykke jord for mange år siden. Senere blev der fundet olie på netop den jord, og universitetet har ikke manglet penge siden.



No comments: