Tuesday, June 16, 2015

Kørt til stranden i Golf Buggy

ORANGE BEACH, ALABAMA: Ikke mange forbinder staten Alabama med kilometer lange og to hundrede meter brede sandstrande. Men de er her, lige ud til Den Mexicanske Golf, som sender høje bølger af varmt vand mod land.

Vi har med andre ord sagt farvel til New Orleans og det meget venlige (hvide) værtspar på Elysian Fields Inn, som helt sikkert var demokrater, er vi enige om.



Der er brugt 71 mia. dollar (ca. 500 mia. kr. - svarende til ca. en fjerdedel af Danmarks bruttonationalprodukt) på genopbygning af New Orleans siden den ødelæggende orkan Katrina ramte byen i 2005, og heldigvis er indbyggertallet igen begyndt at vokse. Det faldt umiddelbart med ca. 150.000 i forlængelse af orkanen.


Store dele af byen ligger under havoverfladen, og det er en sær fornemmelse at køre over en kanal, der løber højere end de omkringliggende parcelhusgrunde.


Det var ikke The French Quarter, der blev hårdest ramt af orkanen, så det står den dag i dag fortsat med al sin charme. Det er råt, og ikke ødelagt af turismen. Gode restauranter uden fine fornemmelser, musik på snart sagt ethvert gadehjørne, og turister - i alt overvejende grad amerikanere - der tager byen til sig.


Vi besøgte to tidligere sukkerplantager, der i dag blot er besøgsgårde, og fik et stærkt indtryk af slavernes vilkår. Plantagens dyreste slave, 25-årige Jean-Pierre, havde en værdi på 100.000 dollars i nutidsværdi, mens den billigste, 20-årige Smathe, kun var 10.000 dollars værd. Hun var anset for at være skør, og derfor den lave pris.


Men det blev også til en mere afslappende tur med hjuldamperen Natches på Mississippi.

Nu er vi ved Den Mexicanske Golf, og det er ekstremt varmt, selv om det blæser godt. Vi bor på et godt hotel, der har et elektrisk køretøj, som benyttes på golfbaner, der kører os til og fra stranden. Nu føler vi os næsten som rigtige amerikanere.

No comments: