Saturday, June 20, 2015

Morten Korch på den amerikanske måde

ANDERSON, SOUTH CAROLINA: Vi spiste frokost på Cracker Barrel Old Country Store, som der findes over 600 af primært i det sydlige og den sydvestlige del af USA.

Udover den velbesøgte restaurant er der tilknyttet en særegen butik, hvor alle ansatte har købmandsagtige forklæder på og er overdrevne venlige.

Hylderne er fyldt med varer, der vækker minder om gamle dage, om den gang alting var meget bedre. Karameller, gyngestole og retroagtige skilte er blandt varerne.
Cracker Barrel Old Country Store er tilbageskuende, men kædens butikker og restauranter er vældig populære.

Med valgresultat in mente, burde det være en let sag at kopiere konceptet i Danmark. Det burde give succes fra dag ét, hvis der blev åbnet en kæde af "Den Gamle Købmandsgård" i Danmark med "Kongen af Danmark-bolscher", margarine og Familiejournalen på hylderne, og i baglokalet står menuen på frikadeller og stegt flæsk a-la Morten Korch. Idéen er hermed givet videre.

Vi er på vej igennem South Carolina, der er i noget der minder om landesorg, efter at en hvid knægt på 21 år forleden gik ind i en kirke i Charleston og plaffede ni sorte ned. Han lod tre overleve, så de efterfølgende kunne fortælle, hvad der var sket.
Nogle medier rapporterer, at han ønsker at starte en racekrig.
At dømme på reaktioner fra familiemedlemmer og andre med tilknytning til kirken kommer det ikke til at ske, da de alle taler om at tilgive.
De opfordrer til at tilgive Dylan Roof, selv om han efter al sandsynlighed gjorde det med koldt blod.



No comments: