Tuesday, April 28, 2009

Dagen foer Kongeetapen

PALMA, MALLORCA: En nyindkøbt gulvpumpe erstattede tirsdag tre uduelige pumper, og det gav mig mulighed for at pumpe ringene stenhårde. Det var en rar fornemmelse, da det for alvor gik opad til Orient ude på dagens rute. Jeg har ganske enkelt kørt med for lidt tryk i dækkene i flere dage, men på den anden side; det har vel så givet lidt ekstra træning.

Vi kørte den sædvanlige store gruppe på næsten 20 ryttere, der består både af triatleter fra Harreskoven, Næstved Cykelmotion, Grøndal og nogle singleryttere. Det fungerer fortsat rigtigt godt. Det er en homogen gruppe, og stemningen er god.

Turen hjem fra Orient foregik med en fart på den anden side af 40 km i timen, og det var stor set kun guiden Gert der førte i det let faldende terræn med pæn medvind. Vi kørte i alt 80 km, og det var godt efter i går, hvor vi ikke lavede dagens gode gerning på grund af vejret.

Fra morgenstunden fik vi besked om, at Kongeetapen allerede køres i morgen onsdag, fordi der er udsigt til dårligt vejr torsdag. Det lagde dagen igennem en dæmper på de vittige hoveder og vilde opkørsler. Mange kørte givet og tænkte på de mange anstrengelser der venter i morgen.

Kongeetapen går traditionelt op på toppen af øens højeste bjerg, Puig Mayor, hvorfra der er en 12 dramatiske kilometers nedkørsel til sa Calobra ved kysten og en stenhård opkørsel af den selvsamme vej. Op til Puig Mayor køres der imod urets retning, og hjemturen går op over Soller-passet. Der er tale om en ægte heldagstur på ca. 140 km, hvor vi først er hjemme ved 18-tiden.

Nogle af de svagere ryttere har fået tilbudt at blive kørt op på toppen med bus, så de kan nøjes med at turen hjem, der hovedsageligt går nedad. Andre, inklusive mig, overvejer at køre over Soller-passet, ned til Soller havn, og springe på en båd til sa Calobra, for at starte opstigningen og hjemturen derfra. Jeg har ikke besluttet mig endnu, men havet skal falde til ro inden i morgen, hvis jeg skal med den båd. Ellers bliver jeg så hundesøsyg, og skal dermed køre turen op på bjerget og hjem på tom mave. Det går ikke. Vi får se i morgen.

Ruten:
Cala Mayor, Genova, El Terreno, Ringvejen (stadion), Bunyola, Orient, Alaro, Santa Maria, Rigvejen (besøg hos stor cykelhandler. Fik smurt kablet under krankboksen), Genova, Cala Mayor. I alt 80 km.

No comments: