Monday, April 27, 2009

Gensyn med vennerne

PALMA, MALLORCA: Det er mandag og det regner på Mallorca. Noget tyder dermed på, at vejret er bedre hjemme i Danmark i øjeblikket, og det selvfølgeligt en anelse grinagtigt, at vi tager på træningslejr på Mallorca på grund af bedre vejrforhold. Men vejret er ikke hvad det har været, og der er heller ikke de samme bjerge hjemme i Danmark, som vi udfordrer på Spaniens smukke ø.

Nøje studier af diverse vejrhjemmsider i aftes havde allerede givet os et varsel om, at vi næppe kom af sted fra morgenstunden i dag. Godt nok er der ikke umiddelbart noget problem forbundet med at cykle i regnvejr, da regnen i sig selv sjældent er noget problem. Men vejene bliver i bogstaveligt forstand spejlglatte, når det regner på Mallorca, og det gør det stort set umuligt at gøre ned ad selv de mindste bjerge uden at mindst halvdelen af feltet styrter.

Plan B er at vente til senere på dagen, hvor vejrprofeterne har lovet lidt opklaring, og køre en kortere tur – evt. op forbi byen Esporles, hvor øens bedste Boccadillos serveres. Måske er det også meget godt at hvile stængerne lidt efter et par hårde dage med over 3.000 højdemeter. (Det blev ikke til nogen eftermiddagstur. Se "Ruten")

Hviledag og mandag betyder også, at tankerne ikke kan undgå at tage en tur hjem omkring jobbet og andre ting i Danmark. Jeg har købt FT, der har svineinfluenza i Mexico og USA som topstory, og kan da heller ikke lade være med at tjekke inboxen på Blackberry’en. Træningslejr på Mallorca er ellers en usædvanlig effektiv måde at få renset hjerne på. Det er et simpelt liv, hvor man blot skal koncentrere sig om at sove, spise og træne. Som bonus er der samværet med en flok ligesindede, og det er ikke så lidt hyggeligt. Flere ser og taler jeg kun med denne ene gang om året, men jeg har følelsen af at møde gamle venner.

Turguiden og hans politikammerat har jeg efterhånden hængt ud med i nogle år. Derudover er der et par kvinde ude fra Sjælland, der har rundet et skarpt hjørne, men som har været hernede flere gange end mig, og de er her ”for at se på mandeben”, som de siger. Men de får nu også trænet en del. Og vi er syv fra min egen cykelklub. Og ikke mindst; den samme sure overtjener er i restauranten. Det er i sandhed et gensyn med vennerne.

Dagens rute:
Cala Mayor, gaaben til Porto Pi, Bus 1 til Palma downtown, indkoeb af sweatshirt, et glas roedvin paa Placa Mayor (det klarede faktisk op), bus 3 hjem til Cala Mayor. Kilometer til kontoen: 0.

No comments: