Wednesday, July 09, 2008

En dag på drømmefabrikken

SANTA MONICA, CA: Efter fem dage sagde vi farvel til Pasadena, Sierra Madra, Monrovia og Arcadia, der alle er skønne byer, der ligger i den østlige del af Los Angeles. Vi er kørt ud til Santa Monica, der ligger ved kysten i den nordlige del af Los Angeles.

Men på vejen gjorde vi et stop på drømmefabrikken Hollywood, for at få den store tur hos Warner Brothers Studios. Under et tidligere besøg i Los Angeles har vi besøgt Universal Studios, hvor det vist nok ikke bliver produceret film mere. Det er bare et tivoli – men godt nok af de store og sjove.

Warner Brothers er til gengæld til dagligt en arbejdsplads for 10.000 mennesker. Nogle få af dem er stjerner, mens resten af vandbærere. Inde på området er Starbucks på plads med tre kaffebarer, og der er også tre restauranter, en benzinstation og en brandstation. Vi blev kørt rundt i et par timer af en entusiastisk guide, der fortalte om kulisser for stribevis af tv-serier og film. Enten ser jeg for lidt fjernsyn, eller også kommer mange tv-serier aldrig til Danmark. I alle tilfælde kendte jeg kun et fåtal af de tv-serier, hun omtalte.

Nu er vi Santa Monica, og for første gang i lange tider er vi omringet af turister. Mange har lyst hår, er høje, og ligner i det hele tage nogen fra Skandinavien, der er i gang med at brænde det sidste af deres friværdi af her. Efter at have fortæret en masse burgere, var det dejligt at dumpe ind på en ægte indisk og få noget stærkt karrymad.

Ellers er vi så småt gået i gang med den kedelige opgave det er at tælle ned til afgangen mod Europa på torsdag. Vi har godt nok kigget på nogle huse i Pasadena-området, som er til salg og styrtdykket i pris. Vi har ikke fundet det rigtige endnu, så indtil videre bliver vi boende på Jagtvej i København.

2 comments:

Maria said...

Selvom det ville være skønt at have gode venner at besøger 'over there', er vi nogle der er glade for konklusionen :)

God tur hjem!

loneandole said...

USA drager os. Derfor kan jeg ikke lade være med at drømme om at bo her. Men-men. Der er - akkurat som i Danmark - også mange negative sider. Blandt andet den nuværende krigsregering som jo så også har en stærk støtte fra Danmark.
Vi har ellers fået et andet indtryk af landet denne gang. Har fået meget positivt indtryk af ikke-turiststeder som Pasadenea, Arcadia, Monrovia og Sierra Madra. Til gengæld har vi ingen planer om at vende tilbage til Santa Monica. Det eneste positive der er at sige om den by er, at byens styre har stillet et trådløst netværk til rådighed for alle borgere i hele byen.
Ses snart. Hils alle.
/O