Friday, July 18, 2008

Sandhedsbarometer

KØBENHAVN, DANMARK: At nogle politikere har en lemfældig omgang med sandheden, er ikke en nyhed. Ej heller at nogle medier springer over, hvor gærdet er lavest, for at få de bedste overskrifter. Som læser er man derfor nogle gange overladt til sig selv, hvis man vil finde hoved eller hale i politiske udsagn i medierne.

Men der er hjælp at hente – specielt hvis man interesserer sig for amerikansk politik. Den solide Florida-avis, St. Petersburg Times, har således sat sig for at afprøve udsagn fra og om de nuværende præsidentkandidater. Til lejligheden er der er etableret en velfungerende hjemmeside med et ”truth-o-meter”.

Bedre hjælp til at danne sig en politisk mening skal man lede længe efter. Eneste anke er, at den er rettet mod amerikansk politik. Der er næsten mere brug for sådan et sandhedsbarometer i Danmark, hvor specielt ét politisk parti, Dansk Folkeparti, praktiserer en yderst lemfældig omgang med sandheden. Det kunne være vældig interessant at se, hvad der kom ud at trække partiet igennem sådan et ”truth-o-meter”. Men det er nok at have for store forventninger til den politiske journalistik i Danmark.

No comments: