Sunday, July 06, 2008

To arme og fire hjul

PASADENA, CA: Var på Angel Stadium i Orange County for at se baseball i aften. Det er cirka en times kørsel på motorvejene fra Pasadena, hvor vi holder til. At gå til baseball er aldeles anderledes end at gå til fodbold i Danmark.

Vi ankom til stadion et par timer før kampen gik i gang. Det var der cirka 30.000 andre, der også gjorde, og alle havde campingborde, stole, gasgrill, øl, chips og alt muligt andet med, og så laver man et grillparty på en stor parkeringsplads. Det foregår ved hjælp af tail-gate, der betyder, at man åbner bagagerummet eller slår klappen ned til ladet på firehjulstrækkeren, og ud vælter alt drikkelsen og maden. Det er et meget imponerende syn.

Ikke alle publikummer er på plads til kampens start, og inde på stadion er der en utrolig uro af mennesker, der vandrer ud og ind, og sælgere, der vandrer frem og tilbage. Det er med til at give en lidt mat stemning i forhold til stemningen på et fodboldstadion. Efter kampen fortsatte vi sammen med 20-30.000 andre med at drikke øl på parkeringspladsen, inden vi kørte tilbage ad den seks sporede motorvej.

Der er mange gode grund til, at alle i Los Angeles har mindst én bil. For det første er afstandene så store, og byen spredt over så stort et område, at hverken cykler eller offentlige transportmidler giver mening. Derudover er der klimaet. Det er for varmt at opholde sig udendørs. Aircondition i bilen giver så meget mening.

”En amerikaner er en mand med to arme og fire hjul,” sagde et kinesisk barn på et tidspunkt. Jeg kan kun give barnet ret, og der bliver næppe lavet om på det faktum her i Los Angeles i overskuelig fremtid.

No comments: