Tuesday, July 01, 2008

Benzin til halv pris

SOUTH LAKE TAHOE CITY, CA: Prisen på benzin er på forsiden af alle amerikanske aviser hver dag. Sådan har det været i de 26 dage, jeg efterhånden har opholdt mig i landet. Men lad os lige gøre det klart, hvad vi taler om, inden amerikanernes ynk bliver for høj.

Her i South Lake Tahoe city koster en gallon "regular" benzin (svarer til 92 oktan blyfri) 4,76 dollars. En gallon er 3,78541178 liter og en dollar svarer til 4,7321 kr. (spotkurs) eller 4,8501 kr. (turistkurs). Den gennemsnitlige dollarkurs er dermed 4,7911 kr., og vi kan nu regne literprisen her i USA ud til at være: 6,02 kroner. Listeprisen hos OK i Danmark er pt. 11,62 kr. pr. liter 92 blyfri. Men det er klart, at når man kører rundt i en Chevrolet Impala LS med en 3,5 liters V6-motor, som vi jo gør, så skal der godt nok hældes noget benzin på. Bilens tank er til gengæld cirka dobbelt så stor som i vores lille Golf hjemme i Danmark.

Benzin er ganske uhyggeligt billigt her i landet. Ikke desto mindre er cykelhandlernes omsætning steget ganske betydeligt, skriver The Sacramento Bee. Det er jo meget godt, at amerikanerne omsider har fået øje på cyklens fordele. Det er helt tydeligt, at vi ser flere cykler i år, end vi gjorde første gang vi var i USA for 11 år siden.

No comments: