Saturday, June 11, 2011

En fiktiv verden



ORLANDO, FL: Jeg havde helt glemt, hvor koldt, der er indendøre og hvor varmt der er udendørs i USA. Jeg har derfor sikret mig en gammeldags aircondition-forkølelse i løbet af den første uge på vores fire uger lange tur rundt i USA.

Vi er i Orlando, Florida. Hvert år er der 51 mio. andre turister, der tager til byen, og Orlando er dermed en af de største turistbyer i USA. Det er børnefamilier, og de styrer direkte mod Disney World, Sea World, Universal Studios og 10 andre fiktive verdener. Vi har kun været i Sea Wold, fordi det ligger i gåafstand fra hotellet. Intet andet ligger i gåafstand fra hotellet, som der egentlig heller ikke er nogen grund til at forlade.

Hotel Renaissance at Sea World er i 10 etager. Det har en gårdhave på størrelse med en fodboldbane - og den er overdækket for at holde sol og varme ude. Hotellet omkranser gårdhaven som en bygning af Lego-klodser.

Gårdhaven har vandfald større end noget naturligt vandfald i Danmark, fire restauranter og der er også adgang til fitness-center og direkte adgang til poolområdet, hvor der også er bar og restaurant.

Konferencen om undersøgende journalistik er godt i gang, og der er masser af inspirerende indlæg. Lørdagens program ser lidt tyndere ud, og det kan derfor være, at jeg pjækker nogler timer og tager en tur med en trolley sammen med Lone.

Prøv at google Casey Anthony, og du vil finde ud af, hvad der optager medierne i Florida. Det er en retssag, hvor en kvinde er anklaget for at have slået sit eget barn ihjel, og sagen tager nye overraskende drejninger dagligt. Kriminalstof fylder fortsat utroligt meget i amerikanske medier, og mange af deltagerne på konferencen har da også krimi som stofområde. Jeg mødte en fra Georgia i går, og han blev ikke imponeret, da jeg fortalte, at der er 60 mord i Danmark om året, og at de 58 opklares umiddelbart, da det er mord begået af nært relaterede og ofte familietragedier.

I aftes var der en særkørsel af dokumentarfilmen “Page One - Inside The New York Times”. Det var en underholdende og tankevækkende film om et fag, der er i opløsning. En del af filmen handler blandt andet om Wikileaks og offentliggørelsen af de mange dokumenter om krigen i Irak. Men det berømte filmklip, hvor amerikanske soldater skyder civile - heriblandt to Reuters-journalister - blev også vist. Det havde jeg gerne været foruden.

No comments: