Wednesday, June 22, 2011

Subjektiv journalistik er fremtiden

HIGHWAY I-90: Jon Stewart var i løvens hule forleden.Den politiske komiker blev interviewet af Chris Wallace på Fox News, som beskyldte Jon Stewart for at have en skjult dagsorden: At være politisk, og når han bliver beskyldt for at have politisk dagsorden, gemmer han sig bag udsagnet om, at han bare er komiker.

"I am a comedian but not only a comedian", svarede Jon Stewart, som samtidig angreb Fox News for kun at præsentere nyhederne på en bestemt måde.

Chris Wallace fra Fox News forklarede, at Fox News' mission netop er at fortælle den anden historie, som alle de andre venstreorienterede medier ikke fortæller. I Fox News' optik er alle andre amerikanske medier faktisk venstreorienterede. I min optik er det nu et lidt sært synspunkt.

Fox News har succes. Den landsdækkende tv-station fortæller - med et meget borgerligt udgangspunkt - de nyheder, som seerne ifølge tv-stationen vil have. Fox News er på ingen måde objektiv. Den tidligere guvernør i Alaska, Sarah Palin, optræder således på stationen med sit eget show fra Alaskas vilde natur, men optræder også som politisk kommentar men såmænd også som sin egen politiker. Det er bizart.

De gamle landsdækkende tv-kanaler har længe grublet over, hvordan de skal tackle Fox News' succes. NBC har overraskende valgt Fox News-vejen. NBC laver nu subjektivt fjernsyn, der primært går på at kritisere og lave sjov med republikanere og deres politik.

Det kan være begyndelsen til enden på subjektiv journalistik, som vi kender det. Bør vi begræde det? Nej egentlig ikke. Se blot på den kasketforvirring, der i de danske medier, hvor såkaldte politiske kommentatorer fylder mere og mere. Jeg har ikke noget imod politiske kommentarorer, men de burde indlede med at oplyse om deres politiske standpunkt. Det fremgår trods alt næsten altid på amerikansk tv, og det giver seerne en bedre mulighed for at danne sin egen mening.
Se hele interviwet her

No comments: