Wednesday, June 08, 2011

How low can you go in the air?

REYKJAVIK: Niveauet hos Iceland Express er lavere end lavpris. Men nu er vi endelig lettet fra Keflavik-lufthavnen - to timer forsinket, uden forklaring.
Det er første gang, jeg krydser Atlanten, hvor jeg skal betale for alt ombord - også vand. Til gengæld er udbuddet af mad og drikke særdeles begrænset.
Kaptajnen er til gengæld ærkebritisk og det fik vores amerikanske sidemand og rockkender til at gætte på, at piloten er Iron Maidens forsanger. Flyet var nemlig det berømte Ed Force One, der er ejet af rockgruppen Iron Maiden men som er leaset ud til Iceland Express. Men forsangeren Bruce Dickinson var pilot før han blev forsanger og sidder tilsyneladende fortsat i pilotsædet i gruppens eget fly i ny og næ.
Hverken Flyet fra København til Rekjavik eller dette fly fra Reykjavik til Newark er fyldt, det flyver helt klart med underskud - specielt da vi kun har betalt ca. 1.600 kr. pr. billet.
Vi sidder på række 2, men det er der nu ikke meget business class over. Der er bedre benplads og derfor er Liv og Laura da også rykket op på de to ledige pladser foran os.
At rejse med fly kan ofte være en prøvelse på alle planer men nogle gange opvejes det af helt fascinerende blik ned på jorden fra flyets små koøjer. Synet af Grønland fra 10 km højde var et af de øjeblikke.

No comments: