Thursday, June 23, 2011

Vejen spærret af bisonokser


BLACK HILLS, SD: Wildlife Loop Road levede op til sit navn i dag, da vejen var spærret af en flok buffalos, der ikke havde travlt med at komme af vejen. Det gav til gengæld god mulighed for at fotografere de enorme dyr på klods hold.


Vi har taget to overnatninger på Town House Motel i Rapid City for at udforske nationalparkerne Badlands og Custer State Park, der hver især er på størrelse med Fyn. Det er Custer State Park der giver mulighed for at komme helt tæt på dyr, man ikke lige støder på i Danmark - for eksempel præriehunde og buffalos.
Parkens overvældende natur og dyrebestand overskyggede oplevelsen af det nærliggende Mount Rushmore med de fire enorme præsidenthoveder hugget i klippevæggen.

Og nej, Cary Grant klatrede ikke på ansigterne, som det ses i Hitchcock-filmen North by Northwest. Jeg spurgte en ranger, og hun svarede desværre, at Hitchcock havde filmet det hele i et studie i Hollywood.

Vi begyndte faktisk dagen med at besøge cowboy-byen Wall, hvor vi spiste morgenmad, inden vi kørte ind i nationalparken Badlands. Vi valgte et loop på ca. 100 km igennem parken med adskillige fotostop.

No comments: