Wednesday, June 18, 2008

Det nye England

BOSTON: Vi er i New England. Det er betegnelsen for seks af de mindste amerikanske stater, og de ligger alle i det nordøstlige hjørne af USA. Området omfatter staterne Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Vermont og Rhode Island. Vi befinder os i Boston i staten Massachusetts.

Det er naturligvis englænderne, der sådan lidt selvsikkert døbte området ”Det Nye England”, da de gik i land for nogle hundrede år siden. En anden mere afgørende ting, de medbragte til det nordamerikanske kontinent, var deres hang til undervisning. Godt nok skete det ud fra religiøse motiver i begyndelsen, men siden har det udviklet sig. Boston alene har i dag over 60 højere læreanstalter, og blandt de mest berømte er selvfølgelig Harvard og MIT.

Boston kan derfor med lidt god vilje godt sammenlignes med Århus, hvis man tager Jyllands hovedstad og ganger den med 20. Både Boston og Århus er præget af et meget stort antal studerende, der giver byerne et særligt liv, en særlig puls og masser af energi. Efter blot nogle få timer i Boston, er den allerede sprunget langt op på listen med de fedeste amerikanske byer. Vi taler om en by blandt Top Five og ved nærmere eftersyn de kommende dage, kan den havne på plads nummer to efter urokkelige New York.

Vi bor i området Back Bay, og her er gaderne fyldt med byhuse i røde sten, og vores hotel er således også et toetagers byhus bygget i røde sten. Der er træer i gaderne, og Down Town er i gåafstand fra hotellet.

Det blev ikke som forventet en Chevrolet Monte Carlo, vi fik udleveret i Kennedy-lufthavnen i New York. Avis var så venlige at stille en Chevrolet Malibu LS til rådighed. Den har en 2,4 liters lydsvag motor, og den reagerer på mindste berøring af speederen. (Tjek bilen her) Efter en times heftig trafik igennem Queens og Bronx var vi ude af New York-området, og vi ”sejlede” med 70 miles i timen til Boston. Med den nyindkøbte GPS i forruden kørte bilen – næsten af sig selv – direkte til hotellet midt i Boston.

No comments: