Tuesday, June 17, 2008

Goodbye New York – Hello Boston


NEW YORK, NY: Boston er centrum og fødested for hele det amerikanske universitetssystem, men det er også byen, der byder på steder og historiske personer, der har haft afgørende betydning for USA’s fødsel som nation. I morgen kører vi til Boston for at kigger nærmere på de påstande. Det er med andre farvel til New York og goddag til Boston. Jeg har opholdt mig i New York otte dage, mens Lone har været her i fire dage, og det er fortsat en by, vi har lyst til at vende tilbage til.

Vi skal til Kennedy-lufthavnen for at samle en bil op i morgen. Vi har lejet en Chevrolet Monte Carlo, og jeg går stærkt ud fra, at den mindst har en to-liters motor, automatgear, aircon, 75 liters tank, kopholder og cruise kontrol. Tidligere erfaringer med at køre på det omfattende motorvejsnet i USA har denne gang fået mig til at investere i en Garmin GPS med kort over Nordamerika installeret. Inden afgang fra Danmark fandt jeg ud af, at det ikke kunne betale sig at købe et kort over Nordamerika til min danske GPS, så derfor har jeg købt en spritny Garmin for 150 dollars hos Radio Shack i New York. Regner egentlig med at vi kan sælge den til vores venner eller deres venner i Los Angeles, når vi skal hjem. En anden mulighed er at sælge den til halv pris i Den Blå Avis til nogen, der skal på ferie i USA. GPS er jo en fantastisk opfindelse.

Efter danske forhold er det godt nok en benzinsluger, vi har lejet, men efter amerikanske forhold er det absolut en økonomibil. Prisen på benzin er det store samtaleemne, og forleden hamrede prisen igennem fire dollars pr. gallon. Oversat til godt dansk betyder det, at amerikanerne nu betaler cirka 20 kroner for knap fire liter benzin. Det er jo så kun cirka halvdelen af prisen i Danmark!

På den politiske front har den tidligere demokratiske præsidentkandidat Al Gore officielt givet sin støtte til Barak Obama i dag. Al Gore er jo blevet utrolig populær efter at være trådt ud af det politiske liv for at rejse rundt med sit miljøforedrag. Politikere har det med at blive vældig populære, når de træder tilbage. I Danmark kender vi det fra Anker Jørgensen, Poul Nyrup og vel også til en vis grad fra Poul Schlüter. Men hvad med Anders Fogh? Bliver han også for alvor populær, når han forlader dansk politik?

Obamas kampagne kører under overskriften ”Change”, og hvis jeg skal være ærlig, så kunne vi måske også godt trænge til nogle forandringer i Danmark.

No comments: