Saturday, June 28, 2008

Kolde California

SAN FRANCISCO, CA: Der er ikke meget ”Sunny California” over San Francisco i øjeblikket. ”The Fog City” viser sig fra sin kolde side. Vi fryser. Vi elsker San Francisco, men vi glæder os til at komme under varmere himmelstrøg i morgen, når vi kører mod Napa Valley og Lake Tahoe.

Af andre mærkelige vejrobservationer kan jeg nævne, at der har været 112 jordskælv i Californien i løbet af ugen. Det er otte mere end ugen før. Det voldsomste blev målt til 3,4 på richterskalaen. Samtidig er der cirka 1.000 skovbrande i staten. De fleste er startet af lyn, og en stor del af dem er observeret omkring Monterey, der ligger et par timers kørsel syd for San Francisco. Lørdag og søndag ventes der ”thunderstorms” flere steder i staten, og det kan antænde endnu flere skovbrande. Se billedserie fra Los Angeles Times her.

Californiens guvernør, Arnold Swarzenegger, vil have præsident Bush til at erklære nogle af områderne i undtagelsestilstand, fordi det ifølge loven kan frigive midler til bekæmpelse af brandene. Vi har ikke mærket noget til hverken brande eller jordskælv her i San Francisco. Håber heller ikke det sker. I hører fra os, når vi har fået varmen.

No comments: